به گزارش انعکاس ایلام؛ جعفر پورمنصور اظهار کرد: با فرارسیدن عید نوروز و احترام به آداب و سنن باستانی ایرانیان، علاقهمندی مردم برای خرید آبزیان زینتی بهویژه ماهی قرمز افزایش مییابد که در این ارتباط رعایت اصول ساده بهداشتی میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماریهای مشترک بین انسان و ماهی و سلامت خانواده داشته باشد.
وی در ادامه به هموطنان گرامی توصیه کرد؛
۱-ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل دامپزشکی تهیه نمایید.
۲- از خرید ماهی از فروشندگانی که آنها را بهصورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری میکنند خودداری گردد.
۳- بازخرید ماهیانی که دارای علائمی مانند بالههای تاخورده و جمع شده هستند، در اطراف دهان یا سطح بدن لکههای پنبه مانند دارند، روی سطح بدن آنها زخم یا لکههای سفید متمایل به خاکستری یا قرمز مشاهده میشود، بدن رنگپریده و لکه لکه شده دارند، لبه بالهها خورده و ساییده شده، ماهی حالت بیقراری دارد و بدون آنکه دریک جا قرارگیری پیوسته بدن خود را به اطراف میمالد، چشمها بهصورت یکطرفه و یا دوطرفه بیرون زدهاند و پولکهای ماهی ریخته است، خودداری کنید.
۴_ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتراست که غذا در سطح آب شناور بماند، استفاده از غذاهای آماده بهتراست و غذادهی باید ۱ یا ۲ بار در روز و بهاندازهای باشد که در مدت ۱ تا ۲ دقیقه مصرف شود. غذادهی بیشازحد باعث انباشته شدن مواد آلی و دفعی و درنتیجه مسموم شدن ماهی خواهد شد.
۵_آبی که برای زندگی ماهیان انتخاب میکنیم باید دارای شرایط مناسب باشد. برای اطمینان از خارج شدن کامل موادی مانند کلر باید قبل از عوض کردن آب ماهیها، آب را به مدت یک شبانهروز در ظرف دهانگشاد نگهداری و سپس مورداستفاده قرارداد.
۶_ بهترین دما برای زندگی این نوع ماهی ها بین ۱۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد میباشد. دمای محیط هرگز نباید یکباره تغییر کند.
۷_ نباید بیش از یک جفت ماهی در یک ظرف نگهداری نمود و باید از ریختن نمک یا انداختن حبهی قند در آب خوداری نمود.
۸_برای حملونقل ماهیان زینتی در بستهبندیهای کوچک (کیسههای پلاستیکی بدین منظور مناسباند) باید دو برابر میزان آب، فضای خالی از هوا وجود داشته باشد، ماهی نباید بیشتر از ۲ ساعت در این شرایط بماند.
۹_افراد حساس و دارای سوابق آلرژی به هنگام تماس با ماهی از دستکش استفاده کنند.
۱۰_همه افرادی که با ماهی یا آب تنگ تماس دارند باید بلافاصله دستهای خود را با آب و صابون بهدقت بشویند.
۱۱_از دست زدن کودکان به ماهیان جلوگیری نموده و آموزش بهداشت فردی به آنها در خصوص عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریم ارائه شود. درصورت بروز هر نوع علائم و ناراحتیهای پوستی به پزشک مراجعه شود.
۱۲_ از رها کردن ماهیان زینتی خود در رودخانهها، تالابها و آبهای آزاد جدا خودداری کنید.
۱۳_ در صورت بروز هرگونه علائم بیماری یا ناراحتی در ماهیها، ماهی بیمار بلافاصله برای جلوگیری از سرایت بیماری جدا از سایر ماهیها نگهداری شود. نگهداشتن ماهی بیمار به مدت بیست دقیقه در یک لیتر آب که یک قاشق نمک هم به آن اضافهشده است، برای برخی از بیماریها میتواند مفید واقع شود.
۱۴_ بهجای نگهداری ماهی در تنگهای کوچک و نامناسب لازم است ماهی در ظروف شیشهای بزرگ مثل آکواریوم یا تنگهای شیشهای مناسبِ بزرگ نگهداری شود تا علاوه بر احساس آزادی و راحتی، از اکسیژن بیشتری در آب برخوردار باشد و شرایط مناسب برای زندگی ماهیها فراهم شود.
۱۵_ از قرار دادن آکواریومها و تنگهای ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینهها و یا داخل آشپزخانه خودداری کنید.
انتهای پیام/
- انعکاس ایلام
- کد خبر 12219
- بدون نظر
- پرینت
- انتشار در ۱۴۰۱/۱۲/۲۴ ۱۱:۱۲