به گزارش انعکاس ایلام؛ ابراهیم پیرزادیان با اشاره به مشارکت هفت هزار همیار طبیعت برای حفاظت از عرصههای طبیعی در استان ایلام،اظهار کرد: ۱۲۶ تعاونی در استان مجوز بهرهبرداری از گیاهان طبیعی را با نظارت کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری دارند.
وی با بیان اینکه، میزان برداشت فراوردهها و محصولات جنگلی و مرتعی از سوی این تعاونیها مشخص و تعیین شده است، افزود: همه ساله از سوی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور سیاستهای بهره برداری از محصولات جنگلی و مرتعی تهیه و به استانها ابلاغ میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام یادآور شد: در سیاستهای ابلاغی نوع گیاهان قابل برداشت در سه بخش برداشت ممنوع، مجاز مشروط و مجاز با نظارت تقسیمبندی شده است.
پیرزادیان توضیح داد: گیاهانی چون گلهای لاله واژگون ممنوع، سقز مجاز مشروط و گیاهان فصلی خودرو مجاز با نظارت هستند.
وی اضافه کرد: برای گیاهان فصلی تعاونیهای بهرهبرداری با نظارت کارشناسان مجاز به برداشت به مقدار تعیین شده و در رویشگاههای معرفی شده هستند.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان ایلام تاکید کرد: تعاونیهای بهرهبرداری برای ادامه فعالیت خود باید در حفاظت، احیا، توسعه و بهرهبرداری اصولی از عرصههای طبیعی با منابعطبیعی و آبخیزداری همکاری داشته باشند.
وی با بیان اینکه جوامع محلی شامل روستاییان و عشایر آموزشهای لازم در مورد بهرهبرداری از محصولات و فروآدههای جنگلی را فراگرفته اند، تاکید کرد: استان ایلام بیشترین مشارکت در زمینه مدیریت اراضی مرتعی و جنگلی و استفاده از فرآوردههای طبیعی را در سطح کشور دارد.
پیرزادیان در پایان اضافه کرد: مردم اگر هرگونه تخلف یا برداشت بیرویه گیاهان دارویی را مشاهده کردند با سامانه گویای ۱۵۰۴ تماس بگیرند و موارد را گزارش دهند.
انتهای پیام/
- انعکاس ایلام
- کد خبر 12603
- بدون نظر
- پرینت
- انتشار در ۱۴۰۲/۰۲/۰۵ ۱۱:۰۲