به گزارش انعکاس ایلام، حمیدرضا شکری مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام سهشنبه ۸ اسفندماه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: رسانهها چشمان بینای جامعه در عرصه اطلاعرسانی هستند.
وی افزود: وظیفه اصلی تعاون روستایی هدایت، حمایت و نظارت تعاونیها و تشکلهای مردمنهادی هستند که به صورت گروهی در خدمت محصولات کشاورزی استان است.
مدیرکل تعاون روستایی استان، ادامه داد: ۲۲۷ تشکل و تعاونی تحت مدیریت این تعاونی توزیع نهادهها و کالاهای اساسی و خرید محصولات کشاورزی را بر عهده دارند.
شکری خاطرنشان کرد: اتحادیههای تعاونی تولیدی، زنبورداران، دامداران و مرغداران با جمعیتی بیش از ۴۵هزار عضو برای فعالیت بیشتر در استان شکل گرفته است و مشغول فعالیت در زمینههای مختلف کشاورزی هستند.
وی تصریح کرد: در استان ایلام ۶۶ تعاونی تولید با ۶ هزار نفر کشاورز عضو و ۵۰ هزار هکتار اراضی آبی فعالیت دارد.
مدیرکل تعاون روستایی استان، افزود: امسال بیش از ۱۰۰ هزار تن خرید گندم، پنج هزار و ۹۶۴ تن خرید کلزا، ۲۲ هزار تن خرید توافقی محصولاتی مانند ذرت و سبوس توسط اتحادیههای تعاون روستایی خریداری شد.
وی خرید تضمینی ۲۲ هزار تن ذرت علوفهای و ذرت دانه ای اشاره کرد و افزود: خرید میوه تنظیم بازار استان نیز بر عهده این تشکل ها و مدیریت تعاون روستایی است که سال گذشته ۱۷۰ تن میوه تنظیم بازار شامل پرتغال و سیب توزیع شده و امسال نیز برای ایام نوروز ۳۷۵ تن میوه شامل ۲۵۰ پرتغال و ۱۲۵ تن سیب قرمز و زرد تهیه و خریداری شده است.
شکری اظهار داشت: امسال ۱۷ میلیون و ۸۶۹ هزار لیتر سوخت بین کشاورزان عضو اتحادیههای تعاون روستایی و سه هزار و ۵۱۱ تن آرد نیز به روستاهای فاقد نانوایی توزیع شد.
وی ادامه داد: ۳هزار و ۵۱۱ تن آرد بین روستاهای فاقد نانوایی (خانهپز) توزیع شده است و همچنین ۲ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان اعتبار تملک های دارایی از طریق دولت برای بهسازی ۱۲ مورد از انبارهای فرسوده هزینه شده است.
شکری تامین و توزیع کودها و سموم شیمیایی به مقدار ۲۶ هزار و ۷۶۰ تن، ایجاد پنج مورد روستابازار در سطح استان، تولید و عرضه انواع بذور اصلاح شده به مقدار ۱۳ هزار تن، ایجاد ۲ مورد داروخانه تخصصی گیاه پزشکی و ایجاد پنج مورد کارخانه تولید خوراک دام در قالب صنایع تبدیلی و تکمیلی را از دیگر اقدامات این اداره کل در سال جاری برشمرد.
وی به تامین تسهیلات برای خرید محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: برنامهریزی برای ایجاد طرح دهکده اقتصادی در روستاها، برنامهریزی برای ایجاد زیرساخت محصولات کشاورزی و صادرات، برنامه برای ایجاد الگوی کشت با هدف افزایش تولید و صادرات آن از اقداماتی است که برای سال آینده در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل تعاون روستایی ایلام، به ۳۰ هزار و ۵۰۰ هکتار کشت قراردادی اشاره کرد و گفت: صددرصد کشت قراردادی تعاون روستایی در سال جاری انجام شده است.
وی با اشاره به کشت قراردادی ذرت علوفهای در سطح ۱هزار ۵۰۰ هکتار اشاره کرد و گفت: ۵۰ هزار تن ذرت علوفه ای طی این کشت تولید و به مراکز کشور تحویل داده شد.
شکری بیان کرد: برای ایجاد طرح از مزرعه تا سفره با ایجاد بازارچههای عرضه محصولات روستایی در ۲ نقطه شهر ایلام در دست اقدام است که با ایجاد این بازارچهها انواع محصولات تولید روستائیان با حذف واسطه ها و توسط تشکلها و تعاونیهای روستایی با قیمت مناسب به مصرفکنندگان عرضه میشود.
وی افزود: ایجاد طرح از مزرعه تا سفره با ایجاد بازارچههای عرضه محصولات روستایی در ۲ نقطه شهر ایلام در دست اقدام است که با ایجاد این بازارچهها انواع محصولات تولید روستائیان با حذف واسطهها و توسط تشکلها و تعاونیهای روستایی با قیمت مناسب به مصرفکنندگان عرضه میشود.
مدیرکل تعاون یادآور شد: ۱۰نقطه جهت عرضه میوه شب عید از ۱۵ اسفند در شهر ایلام در نظر گرفته شده است و در سایر مناطق استان نیز میوه شب عید توزیع و قیمت این میوهها توسط کمیته راهبری میوه شب عید تعیین میشود.
وی عنوان کرد: طرح ایجاد تعاونیهای تولید کشاورزی در دو پروژه سامانه گرمسیری و رودخانههای مرزی که شامل ۳۰ هزار هکتار از اراضی آبی است، سال آینده مورد بررسی قرار میگیرد.
- نویسنده: فریبا میرزایی
- انعکاس ایلام
- کد خبر 16230
- بدون نظر
- پرینت
- انتشار در ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ ۲۰:۱۲